Sunday, April 28, 2024
KUJNAZIMNICA

Paprika za zimu – 2 recepta, ne zna se koji je bolji

izvor:Uradi Sama- Ideje za kreativce

RECEPT BR 1

Paprika za zimu – salata u tegli neodoljivog ukusa!
Miris pečenih paprika me asocira na zimnicu koju obožavam da pripremam i uvek se radujem tom periodu. Svake godine eksperimentišem sa nekim novim receptima a one stare – proverene ne menjam. Ovo je jedan od onih recepata koji se svake godine iznova i iznova pripremaju sa puno ljubavi.SASTOJCI
3 kg paprike
1 glavica belog luka
Pola vezice peršuna
2 supene kašike soli
200 ml sirćeta
80 ml ulja

Od od ove količine sam dobila 4 tegle.

Ispecite svežu papriku u rerni, na roštilju, plotni ili tanjirači. Poklopite je i ostaite da se ohladi a zatim je oljuštite, očistite od drški i semenki pa naseckajte na sitne kockice ili na trakice.

Očistite beli luk, sitno ga naseckajte pa dodajte u činiju sa naseckanom paprikom. Dodajte naseckan peršun kao i ostale sastojke. Promešajte se i sipajte u čiste tegle. Zatvorite tegle dezinfikovanim čistim poklopcima paih staite u šerpu koju ste obložili pamučnom krpom. Nalijte mlaku vodu, toliko da tegle vire oko 2 prsta. Stavite zatim na ringlu i uključite temperaturu na srednju,po potrebi je smanjite još dodatno. Voda bi trebalo da struji a ne da kipi. Kuvajte nekih pola sata do četrdesetak minuta na tihoj vatri a zatim sklonite sa ringle.
Nakon toga ostavite tegle da se ohlade u toj vodi, obrišite ih i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Za detaljnu pripremu pogledajte video.