Tuesday, April 30, 2024
KUJNATOP VESTI

Jednostavno narendajte 1 tikvicu i 1 krompir! Ukusniji obrok nisam kuvala odavno.

Jednostavno narendajte 1 tikvicu i 1 krompir! Ukusniji obrok nisam kuvala odavno. Zašto ranije nisam znao recept za ove ukusne palačinke od tikvica? Ako kod kuće imate 1 tikvicu, 1 krompir i jaja, napravite ove ukusne palačinke.

Sastojci:

1 tikvica
1 krompir
3 jaja
1,5 šolje mleka
1 šolja brašna
1 kašičica praška za pecivo
Luk
Peršun
100 grama slanine
So
Ulje (za prženje)
Uputstvo:

Tikvicu i krompir oljuštite i izrendajte na krupnijem rende. Stavite ih u cediljku ili posudu za cedjenje kako bi se višak tečnosti izdrenirao. Možete pritisnuti rendanu tikvicu i krompir rukama ili koristiti čistu kuhinjsku krpu da izvučete višak vode.

U većoj posudi umutite jaja, dodajte mleko i dobro promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite kako biste dobili glatku smesu.

Sitno iseckajte luk i peršun, a slaninu iseckajte na manje komade.

Dodajte rendanu tikvicu, rendani krompir, luk, peršun i slaninu u smesu sa jajima i mlekom. Začinite solju po ukusu. Sve dobro promešajte kako bi se svi sastojci ravnomerno rasporedili.

U tavi zagrejte malo ulja na srednjoj temperaturi. Kašikom sipajte smesu na zagrejano ulje i poravnajte je u tankom sloju da formirate palačinku. Pržite palačinke sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Kada su palačinke gotove, izvadite ih iz tave i stavljajte na tanjir obložen papirnim ubrusom da upije višak ulja.

Ponavljajte postupak dok ne iskoristite svu smesu za palačinke.

Poslužite palačinke od tikvica tople, kao glavno jelo ili prilog uz salatu po želji.

Uživajte u ukusnim palačinkama od tikvica