Wednesday, June 19, 2024
KUJNATOP VESTI

Čorbast grašak sa mesom – ukusan ručak za celu porodicu

izvor:Mikina Kuhinja

Moja porodica je veliki ljubitelj variva.😍 Često jedemo grašak, krompir paprikaš, pasulj… trudim se da stavljam što više povrća jer pored toga što je povrće zdravo, doprineće i ukusu čorbe.👌

Do sada sam grašak pripremala sa hladnom zaprškom, ali sam rešila da isprobam i ovu varijantu i moram priznati da je neuporedivo bolje. 😊

Evo i šta vam je potrebno za pripremu graška:

300g graška
4 manja krompira
2 šargarepe
250ml paradajza iz flaše
1 crvena paprika
1 veća glavica crnog luka
1kg pilećih bataka
2 kašičice soli
2 lovorova lista
1l vode
2 domaće kocke za supu ili 1 kašičica vegete
6 kašika ulja
2 kašike brašna
1 kašika slatke začinske paprike

Priprema:
Na ulju dinstati iseckan luk i šargarepu nekih 5-6 minuta, pa dodati i iseckanu papriku. Nakon 5 minuta dinstanja dodati pileće batake, te dinstati 15-ak minuta.

dodati grašak (smrznut) i dinstati 5-10minuta. Dodati krompir, naliti litrom vode i paradajzom iz flaše, dodati i lovorov list, so, te kuvati oko 30 minuta.

Izvaditi batake, odvojiti meso od kosti, iseckati ga i vratiti u čorbu. Dodati i domaće kocke za supe i čorbe (ukoliko nemate dodajte 1 kašičicu vegete ili još malo soli).

6 kašika ulja zagrejati, pa dodati 2 kašike brašna, promešati, sačekati da zapeni, pa dodati kašiku mlevene začinske paprike, promešati i odmah skloniti sa ringle. Zapršku uliti u čorbu uz neprestano mešanje. Kuvati čorbu još 15 minuta.

Pogledajte video recept sa pripremom.