Sunday, July 21, 2024
TOP VESTIZDRAVLJE

Čaj koji reguliše šećer, težinu i još 10 bolesti – Dijabetičari počeli da ga piju svaki dan (Recept)

Naučnici veruju da bi na ovaj način opake bolesti mogle čak i potpuno da se izleče…

Za većinu bolesti postoji prirodna zamena za lek, a većina njih krije se u našoj bašti.

Ovoga puta ćemo se pozabaviti lekovitim svojstvima lišća smokve, koje su pune minerala, vitamina, vlakana i antioksidanata, koji mogu da vam poprave celokupno zdravlje.

Lišće smokve ima antikancerogena i antidijabetička svojstva, koji regulišu nivo unsulina i holesterola u krvi, sprečavaju dijabetes i snižavaju insulinsku rezistenciju. Ljudima koji su već oboleli od dijabetesa savetuje se ispijanje čaja od lista smokve, jer neki naučnici veruju da bi na ovaj način mogli čak i potpuno da se izleče, piše .

Takođe, ovo lišće je dobro za regulisanje nivoa triglicerida, odnosno masnoće u telu. Trigliceridi su ključni za normalno funkcionisanje velikog broja organa u telu, ali ako se skladište u tkvima, mogu da uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme – povećavaju rizik od srčanih bolesti i gojaznosti. Pomoću lišća smokve možete čak i da sprečite pojavu čireva – potrebno je samo da sažvaćete jedan list svakog jurtra. Ova navika će vam pomoći i da regulišete telesnu težinu.

Pratite instrukcije za pripremu čaja od lišća smokve koji će vam pomoći da regulišete krvni pritisak i sprečite kardiovaskularne bolesti i rak.

Sastojci: Voda, nekoliko listova smokve.

Priprema: Zagrejte vodu do ključanja i dodajte lišće smokve. Ostavite da ključa 15 minuta, pa sklonite sa ringle.

Pijte bar šolju ovog čaja svakog dana i uspećete i da sprečite ili izlečite respiratorne probleme, poput bronhitisa.

cajeviza.net