Saturday, April 27, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

Drevni narodni recept koji leči sve bolesti

U starim travarskim knjigama smo pronašli drevni narodni recept za koji se kaže da leči sve bolesti, a potiče još iz antičkih vremena.
Kako je dobra cirkulacija i probava ključ zdravlja čoveka uz dobar rad srca i mozga jasno je zašto je ovo vino u narodu nazvano lekom protiv svake bolesti.

Za pravljenje ovog leka su vam potrebni: 1/2 kilograma svežih borovnica (kao zamenu možete upotrebiti smrznute bobice), 1/2 kilograma bobica smreke poznate i pod sledećim imenima: borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča, venja
1 litar dobrog crnog vina (po mogućnosti domaćeg), pola litre jake domaće rakije
3 kašike meda, 3 kašike šećera.

Uputstvo za pripremu i upotrebu

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenu teglu. Naspite vino preko bobica. Ostavite da odstoji u frižideru 48 sati. Nakon toga u smesu dodajte pola litra rakije, med i šećer. Sve dobro promešajte, da se med i šećer rastope. Ostavite da kompletna smesa odstoji 7 dana. Nakon toga je spremna za upotrebu.

Lek se koristi tako što uzmete 4 supene kašike ovoga vina ujutro i uveče. Neka u svakoj dozi bude nekoliko bobica borovnica koje ćete dobro sažvakati pre gutanja. Vino se koristi 3 dana ujutro i uveče nakon čega se pauzira 2 dana. Koristite dok ne potrošite celokupnu dozu. Po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovo vino sve dok tegobe ne prestanu.

ZdravljeBezDoktora