Tuesday, April 23, 2024
TOP VESTUradi sam

Napravili kuću od kartona: Traje najmanje 100 godina.

Kada kupujete kuću, koliko očekujete da će vam potrajati? 10 godina, 20 ili dovijeka, pa da je naslijede vaša djeca? Zbog visokih cijena nekretnina, pronalazak idealnog doma danas je veoma teško ostvariva želja. Šta da radite u međuvremenu?

Čak 24 sloja kartona zalijepljeno je i kompresovano, nakon čega je uslijedila izolacija, a onda i drvo, tako da nema bojazni od kiše, snijega i ostalih vremenskih nepogoda.

Možda vam se čini da će je prvi jači vetar oduvati, ali ova 600 kg teška kuća kojoj ne treba postavljanje temelja je mnogo izdržljivija nego što biste to isprva pomislili.

Pritom, napravljena je tako da traje sigurno 100 godina. Ono što je najzanimljivije je da sami možete da birate koliko dugačku kuću želite, gdje ćete da je postavite i kakve vam sve prostorije u njoj trebaju.

Pogledajte genijalan izum amsterdamske firme Fiction Factory:
Ova kuća, napravljena od kartona je idealno rješenje u tom slučaju! Čak 24 sloja kartona zalijepljeno je i kompresovano, nakon čega je uslijedila izolacija, a onda i drvo, tako da nema bojazni od kiše, snijega i ostalih vremenskih nepogoda.

kucasnova.com