Monday, May 20, 2024
TOP VESTZDRAVLJE

Zbog čega treba da jedete med i cimet svakog dana

Srčane bolesti – Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hleb umesto marmelade i jedite to redovno za doručak. Ovo će smanjiti nivo holesterola u arterijama i sprečiti srčani udar.

Artritis – U čaši vruće vode promešajte dve velike kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Popijte to ujutru i uveče. Kod redovnog konzumiranja može pomoći izlečenju čak i hroničnog artritisa.

Pogledajte i Šta se dešava u vašem telu ako svaki dan jedete med i cimet.

Infekcije žučnog mehura – U čaši mlake vode promešajte dve velike kašike cimeta u prahu i jednu kašičicu meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol – Promešajte dve velike kašike meda i tri kašičice cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo holesterola će se sniziti za 10 posto u roku od dva sata.

Prehlada – Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će rešiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Pogledajte i Čudesna moć kombinacije meda i cimeta.

Bol u želucu – Med u kombinaciji s cimetom izlečiće bol u želucu. Uzimajte to redovno kako biste iskorenili čir na želucu.

Imunološki sistem – Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.

Grip – Španski lekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa.

Mršavljenje – Prokuvajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako jutro na prazan želudac – pola sata pre doručka. Kod redovnog konzumiranja, pomoći će gojaznim osobama da smršaju.

Zadah iz usta – Ispirajte usta toplom vodom, pomešanom s jednom kašičicom meda i cimeta. Ovo pomaže da zadrže svežinu daha tokom celog dana.

cure.ba