Wednesday, April 24, 2024
TOP VESTUradi sam

Očistite dom nakon praznika uz 4 FENG ŠUI PRINCIPA i neka 2018. bude VAŠA GODINA USPEHA

Ako želite da vam 2018. bude uspešna, puna ljubavi i para, red je da sprovedete temeljno čišćenje i tako u svoj dom, sa novom godinom, unesete i novu energiju!

Evo kako da to lako i brzo učinite prema pravilima feng šuija.

Pratite kazaljku na satu – Feng šui je najbolji vodič da odstranite svu prašinu i unesete bolju energiju u vaš dom. Zato uradite veliko spremanje još danas! Lakši protok energije dovešće do više zdravlja, sreće, boljeg protoka vazduha, boljeg priliva novca.

Od vas zavisi koju ćete odabrati za početak. Optimalno je početi pregled vaših ormana i fioka u svakoj sobi posebno.

Međutim, ako samo perete i čistite, onda sledite pravilo u feng šui koje je bazirano na pokretu či energije sa leva na desno, kao kazaljka na satu. Dakle, krenite od prostorije koja je prva sa leve strane gledajući od ulaznih vrata ka centru stana. Kada dovršite tu prostoiju, krenite u sledeću. Kupatilo se uvek čisti poslednje.

Posvetite se temeljnom čišćenju i oplemenjivanju svake sobe. Kada ste spremili ormane i fioke u spavaćoj i dečijoj sobi sledi još jedan manji napor. Naime, često zaboravljamo na prostor ispod dušeka kreveta gde se uvlače grinje koje su poznati alergeni.

Za dobro čišćenje potrebno je da podignete i provetrite kompletan dušek, posteljinu i prostor u kojem držite višak posteljine. U prostor koji služi za odlaganje posteljine, stavite lavandu ili otvorene mirisne sapune da emituju jedan od feng šui lekova, a to je miris.

Kuhinji posvetite posebnu pažnju – U svakom stanu kuhinja veoma važna prostorija jer se u njoj sprema hrana. Zbog toga je prilikom čišćenja bitno obratiti pažnju na ovu prostoriju.

Hrana je lek za naše telo, ali može da bude i otrov ako se dobro ne čuva i sprema. Stoga je frižider veoma bitan i predstavlja početak pranja. Kada naučite da pregledate fioke, police i kutijice u frižideru, vremenom će vam ući u naviku da tegle koje su skoro prazne ili načete očistite. Buđavo povrće ili voće je niži nivo vibracije koje donosi opasnu energiju zvanu šar či koja dovodi do bolesti.

Neprijatan miris frižidera od ustajalih namirnica ćete trenutno oprati. Međutim, uvek ima nekih namirnica koje su jačeg mirisa. Iskoristite stare feng šui lekove za to – sipajte sodu bikarbonu ili samo morsku so u neku otvorenu posudicu i oni će pokupiti sve ostale mirise. Menjajte jedanput ili dva puta godišnje.

Otvorite prozore da uđe svež vazduh jer ulazi sveža či. Zajedno sa muzikom svež vazduh leči i podižu či energiju u prostoru pri čemu se smanjuje škodljiv upliv niskoležećih energija prašine, kao što su problemi i bolesti.

dnevno.rs