Thursday, September 19, 2024
KUJNATOP VESTI

Najbrža torta na svetu. Bez pečenja i kuvanja, kremasta i fina, za 15 minuta gotova .

Najbrža torta na svetu. Bez pečenja i kuvanja, kremasta i fina, za 15 minuta gotova .

izvor:Mala Brza Kuhinjica / Little Quick K

Zdravo svima, dobrroošli u jedan novi recept za kremastu, brzu, jeftinu i najukusniju tortu na svetu!
Za početak uzmite 100g maslaca ili margarina pa ga otopite a potom odmerite 400g mlevenog keksa (koristim ovaj iz Univera i mogu vam reći da je dobar, 500g košta 99din, pa ako želite da uštedite mislim da je super predlog).
Sada dodajte 1 kašiku šećera u prahu možete i 2 ukoliko volite slađe,zatim u smesu dodajte i 200ml hladnog mleka.
Za to vreme maslac se otopio pa dodajemo i njega. Prvo ću sve ove sastojke da pomešam sa špatulom a potom i sa rukom, videćete tokom mešanja kroz koji minut da će se sve jako lepo sjediniti i vaša posuda će ostati čista kao što je i moja, jer su ovo zaista provereni sastojci i mere.
Sada uzmite pleh koji je dimenzije 20*30 cm, možete i okrugli, kako volite. Dobro utapkajte ovu smesu od keksa kao podlogu i na kratko je odložite sa strane.
Sada spremite 3 banane koje ćete da usitnite ovako na sitne kocke, možete koristiti zrele banane ja sada nisam imala.
Ali mislim da je bolja opcija kada su banane zrele. Ja ću ih sada izblendati a vi ih možete izraditi i sa viljuškom, kako vam je lakše ili kako više volite.
Koristim istu onu posudu u kome smo radili podlogu sa keksom, vidite da je čista i sada ćemo prvo da sipamo smesu od banane koju smo izradili i unutra dodajemo 180g šlag krema sa aromom vanile i slatke pavlake.
Ovaj šlag krem je trenutno 150din u Maksiju na akciji, tako da ukoliko želite da uštedite mislim da možete jako dobro.
Sada izradite ovu smesu sa mikserom par minuta dok ne postane ovako čvrsta i zaista je ovo super krema koju ćete napraviti.
Premažite preko podloge.
Namerno sam vam, pokazala to jest rekla za cene jer često mi pišete na mrežama da je nešto skupo, ja obično se trudim da vam i u komentarima sada sam i na videu pokazala da može i da se pronađu jeftiniji proizvodi i da napravimo nešto lepo i povoljno.
Sada sam ostavila tortu da se hladi u frižideru, a za to vreme 50ml mleka sam zagrejala do ključanja i sada ću dodati 4i štangle od 100g čokolade. 4 štangle koristim od bele čokolade.
Unutra ću dodati u mleko koje je zagrejano do ključanja i kada ovako sve promešam čokolada će se otopiti.
Ovo je odličan predlog za ganaž ukoliko nemate slatku pavlaku. Unutra ću dodati dve kašike kisele pavlake, ako volite da torta ne bude previše slatka i da ima onaj kiselkast momenat koji ja zaista obožavam jer volim i da se zasladim ali opet i da me torta osveži onda možete isprobati ovaj način. Sve promešajte.
Dodajem još 2 kašike kokosa ovo je opcionalno možete dodati i ne morate, takođe vi možete samo napraviti ganaž od bele čokolade i slatke pavlake, kako više volite. Ovo je zaista onako jako lep ukus zato što pomalo kisi, pa ja volim ponekad i tako da spremim.
Dobro premažite preko torte i za kraj možete ukrasiti tortu.
Imam nešto mlevenih oraha pa ću posuti odgore prvo malo mlevenih oraha a zatim i malo mlevenog keksa.
Vi možete i nešto drugo po vašem ukusu a ne morate i ništa biće zaista odlična.
Nakon pripreme je potrebno da se torta samo jako dobro zahladi u frižideru a kasnije ću vam pokazati kako ona izgleda kada se servira. Ovu tortu je potrebno da prohladite barem par sati u frižideru kako bi se ona lepo stegla.
Ja sam je hladila tačno 6h, možete preko noći ili tako na par sati.
Jako lako se seče, videli ste na prethodnom snimku i sada ćemo izvaditi jedno pa drugo parče.
Ja sam zaista oduševljena koliko se ona lepo stegla i koliko je ova krema fantastična a kao što vidite nismo ništa morali ni da kuvamo fil, ni da pečemo kore.
Zaista jedna brza torta koja mislim da će vam se dopasti. Ne znam da li može da se napravi sa nekim drugim voćem, iskreno volela bih da probam i sa drugim.
Pogledajte koliko je čista ova posuda, toliko lako se vadi, da mislim da ćete se oduševiti sa ovim receptom. Ideja mi je da isprobam i sa nekim drugim voćem.
Ova kombinacija je preukusna posebno taj dodatak sa pavlakom mislim da što se mene lično tiče i mog ukusa tu nema greške.
Toliko kremasta, ukusna fantazija torta.
Stvarno nećete potrošiti više od 15 minuta, izuzetno lepo ćete se zasladiti, možete pronaći sastojke povoljnije, da Prođete što jeftinije a opet da napravite nešto fino i ukusno.
Pogledajte kako se to lepo ovako sada svako parče i vadi, deo po deo.
Jasam oduševljena, tako da mislim da će se i vama dopast. Snimila sam da vidite kako izgleda iz nekoliko kadrova.

Detalje pripreme pogledajte u videu.