Monday, September 16, 2024
KUJNATOP VESTI

Paprike u jogurtu, recept za jelo koje će vas oduševiti ukusom

Paprike u jogurtu, recept za jelo koje će vas oduševiti ukusom

Zdravo svima dobrodošli na kanal u današnjem videu pokazaću vam jedno preukusno jelo sa paprikama u jogurtu pa ukoliko imate paprike ostanite sa mnom i napravite ovo fantastično ukusno jelo koje sigurno do sada niste probali.

Paprike najpre dobro operite sa vodom a zatim ih sa jednom čistom i suvom krpom obrišite dobro od vode da budu potpuno suve i čiste.

Kada ste to uradili spremite tiganj pa na dno tiganja sipajte ulje po vašem ukusu ja koristim u ovom slučaju maslinovo ekstra devičansko vrlo malo sam sipala na dno

tiganja i sada ću da premažem sa četkom zaista nema potrebe da preterujete sa uljem eto dodaću još vrlo malo i to je to.

Ciste i suve paprike poređajte ja sam ovde imala ukupno osam velikih babura paprika.

Odnesite ih na ringlu i na dosta jakoj vatri ne na jačoj nešto niže od jače pecite sa jedne i druge strane 20-ak minuta zavisno koliko su vam debele paprike toliko će vam i vremena trebati da se ispeku zato kažem gledajte da budu što tanje da biste ih brže ispekli.

Pecite ih pokrivene sa poklopcem da vam ne bi prskal jer su one unutra.

Sada pravimo preliv potrebno je da uzmete tri velike kašike kisele pavlake u koje ćete dodati 200 ml jogurta ja ovde imam malo gušći jogurt i dodala sam malo peršuna i soli po ukusu zatim ovde koristim pet čenova belog luka beli luk koristite naravno takođe po vašem ukusu u zavisnosti koliko volite dobro ga izrendajte ili isecite na sitno pa dodajte u ovu smesu.

Ja ću za kraj malo da dodam i biber ovo ne morate ukoliko ne volite pa sada sve zajedno dobro promešajte i mislim da niste sigurno pravili paprike u jogurtu.

Imam pancete ili bilo koju slaninu koju imate ili nešto drugo od suhomesnatih proizvoda zaista možete koristiti bilo šta isecite ovako na sitno dodala sam još i malo dimljene pečenice iseckala što sitnije i ostavila ovako sa strane.

Zatim uzmite jednu malu kašičicu slatke mlevene paprike pa na kratko ostavite sa strane.

Kada su se paprike dobro ispekle nakon nekih 20et-ak minuta potrebno je znači ispeći ih dobro sa svih strana,

Očistite ih dobro a zatim ih ovako usitnite na što sitnije kockice to je zaista veoma jednostavno ukoliko vas mrzi da pečete u tiganju vi možete ispeći paprike i u rerni ali će vam trebati možda malo više vremena dok se rerna zagreje trebaće vam sigurno 30-ak minuta.

Sada uzmite na vrelo ulje stavite slaninu i dimljenu pečenicu i malo blago ovako prodinstajte da onako zamirišu i da se blago zapeku.

A za to vreme papriku koju smo iseckali pečenu dodajte ovako u neku posudu pa prelijte sa onim fantastičnim prilivom od jogurta možete dodati dva jedan čep sirćeta po ukusu vi probajte

pa kako vam se sviđa ukus.

kada se prodinstala slanina dodajte onu jednu kašikicu slatke alave paprike ali na isključenoj ringli to radite promešajte nekih minut i ovo je spremno sa time ćemo da da prelijemo paprike i to je ono što će da da taj da kako da kažem final touch odnosno taj predivan ukus i ovo je zaista toliko delikatesno jelo da mislim da će vam se jako dopasti i ne mogu reći

da je samo letnje jer ukoliko pečete paprike napravite zimnicu onda možete komotno da pravite ovo jelo i zimi odlično je i kao ručak i kao doručak.

izvor:Mala Brza Kuhinjica / Little Quick

Detalje pripreme pogledajte u videu.