Sunday, October 6, 2024
KUJNATOP VESTI

Lagan i kremast voćni kolač sa pudingom od vanile i malinama – bez kuvanja

Lagan i kremast voćni kolač koji se najlepše jede direktno iz činije i to velikom kašikom.

Za piškota kolač sam koristila krem puding od vanile koji se ne kuva, pa je zato ovaj kolač je napravljen za tili čas. Kao kontrast u ukusu sam koristila maline koju daju notu svežine ovom divnom kolaču.

Pre čitanja sastojaka ne zaboravite da ZAPRATITE moj kanal, LAJKUJETE ovaj video i ostavite neki KOMENTAR, mnogo bi mi značilo!

Potrebno:
200g piškota
2 Dr. Oetker krem pudinga sa ukusom vanile
1l hladnog mleka
50g šećera u prahu
1 kašičica Dr. Oetker arome ruma
300g malina
2 Dr. Oetker šlag pene

Priprema:
Za fil od vanile mutim 2 kesice krem pudinga sa 500ml hladnog mleka i 50g šećera u prahu. Mutim do fine, kremaste strukture i odmah prelazim na ređanje kolača.

U 250ml mleka dodajem 1 kašičicu arome ruma, piškote umačem sa obe strane i ređam u činiju dimenzija 21x21cm. Raspoređujem polovinu svežih malina, pa sve to premazujem polovinom umućenog pudinga. Kada lepo poravnam sa svih strana stavljam još jedan red piškota umakanih u mleko. Blago pritiskam, te raspoređujem drugu polovinu malina odozgo. Premazujem ostatkom pudinga.

Zahvaljujući tome što se puding ne kuva, odnosno što je hladan moći ću odmah i da ukrasim kolač šlagom.

Šlag penu mutim sa 250ml hladnog mleka prema uputstvu sa ambalaže, odnosno dok ne postane gusta. Kolač premazujem u tankom sloju, a potom ukrašavam uz pomoć dresir kese. Tako ukrašen stavljam u frizider da stegne.

Ukoliko rešite da kolač ne pojedete sami direktno iz činije već da ga podelite sa nekim, znajte da se vrlo lepo seče i da ima divan presek.

izvor:Mikina Kuhinja

Detalje pripreme pogledajte u videu.