Thursday, September 19, 2024
KUJNATOP VESTI

BEZ ČEKANJA. Tako ukusan obrok, najmekša punjena pogača koja se najbrže sprema.

BEZ ČEKANJA. Tako ukusan obrok, najmekša punjena pogača koja se najbrže sprema.

izvor:Mala Brza Kuhinjica / Little Quick

Danas ću vam pokazati kako da napravite preukusan obrok, naravno bez čekanja. Za početak uzmite 100ml toplog mleka u koje ćete dodati jednu kašiku suvog kvasca i jednu kašiku šećera u pitanj su male kašike, sve dobro promešajte ostavite sa strane.

Spremite 300g brašna, koristim meko brašno tip 400, dodajem jednu kesicu praška za pecivo i jednu malu kašiku soli, sve zajedno promešajte suve sastojke, a zatim ih
dodajte u smesu sa mlekom i kvascem.

Na kratko uzmite i zamesite ovo testo odnosno ove sastojke polako sjedinite a zatim dodajte 100ml jogurta i 50ml ulja. Ukoliko nemate jogurt možete dodati 150 ml mleka i jednu kašiku kisele pavlake, takođe možete napraviti ovaj recept i bez jogurta.

Nastavite da mesite ovo testo, dobićete zaista jako lepo i mekano testo koje se uopšte ne lepi i koja je jako lako zamesiti čak i ovako sa špatulom vidite da je moja posuda ostala potpuno čista.

Uzmite jednu suvu i čistu krpu poklopite testo i ostavite na kratko sa strane, dok spremimo nadev.

Koristiću četiri viršle možete naravno i nešto drugo iz vašeg frižidera, seckam na što sitnije kockice i imam ovde malo suve pečenice ukoliko imate slanine, bilo bi još bolje iseckajte na što sitnije komadiće naravno može bilo koji suhomesnati proizvod koji vam stoji frižideru iskoristite ga.

Uzimam malo sir trapist i izrendaću vrlo malo možda ne nekih 20. do 30g, dodajem jednu kašiku kisele pavlake i sve dobro ovako sjedinite biće jako ukusan ovaj nadev i to je to. Testo je polako već naraslo, ništa se ne čeka, sve je ekstremno brzo.

Uzmite sada ovo testo lagano i blago ga izradite sa rukama, ako vam se malo lepi za ruke, nemojte više dodavati brašno kako bi vam ova pogača ostala tako savršeno mekan.

Blago izradite sa rukama, premesite a sada uzimam okruglu tepsiju koja je prečnika 28cm, obložila sam je papirom za pečenje i sada ću da premažem sa vrlo malo ulja ovako dno. Malo pouljite ruke sa tim uljem sa dna tepsije i onda ovako dobro razvite u krug.

Ovo testo sve je toliko jednostavno jednostavno, ja ću blago da napravim malo ivice jer ne volim da mi ivice budu previše debele.

Ovo vi sada napravite po svom ukusu kako volite ovako ću nekako da napravim manje obode jer kažem ne volim da bude debelo testo sa strane.

Sada ću ovako da presečem sa nožićem i da premažem sa ovim nadevom koji smo spremili, sve je ekspresno brzo gotovo i već jako lepo miriše. Rernu sada već možete da uključite na 180°C, da se lepo sagreje, a mi prelazimo na poslednji korak u ovom receptu. a to je da prvo umutite ovako jedno celo jaje u koje ćete dodati jednu veliku kašiku običnog kravljeg mleka i zatim ćetE dodati i jednu kašiku kisele pavlake, pa sve to zajedno sjediniti i ovo je fantastičan premaz da vam bude jako jako ukusna ova pogača.

Prelijte sa premazom dobro premažite, možete odgore da pospete malo susama, lana, nečeg po vašem ukusu ja sam posula sa malo susama na krajevima i sada nosimo da se peče. U rernu koja je
dobro zagrejana na 180°C, ja sam pekla ovo savršeno mekano testo tačno 18 minuta, vi naravno pratite nije svaka rerna ista ali vrlo brzo se ispeče potom sam isključila rernu i ostavila tako da se prohladi još nekih 5, 10 minuta i ova pogača je bila spremna da je serviram.

Ja sam je pokušala usnimiti sa svih strana da vi vidite koliko je to mekano i ukusno zaista možete nadevati sa bilo čime što imate u vašem frižideru i nećete se pokajati ako pripremite ovaj recept, bićete iznenađeni i vi, a i vaši gosti odnosno vaša porodica koji budu isprobali jer zaista je sve tako mekano i neće znati da niste potrošili tako mnogo vremena posebno ne na čekanje testa.

Ja se nadam da ćete ovaj recept isprobati jer vam ga zaista preporučujem od srca i sigurno će svima uspeti.

Jako je ukusno.

Za detaljnu pripremu pogledajte video.