Sunday, April 28, 2024
KUJNATOP VESTI

Sočna i mekana čokoladna torta. Brza i jednostavna priprema i fantastičan ukus čokolade.

izvor:Santoku Cooking
.
Sočna i mekana čokoladna torta. Brza i jednostavna priprema i fantastičan ukus čokolade. Ova torta se jako brzo i lako sprema, ukus joj je fenomenalan. Količine u receptu su za normalan pleh iz rerne dimenzija 40cm x 30cm.

PRIPREMA

KORA

Odvojiti žumance od belanceta, belance mutiti mikserom, dodati šećer iz tri dela. Onda mutiti da se lepo sjedini i naraste pa se uz neprekidno mućenje doda 1 po 1 žumance. Mutiti još nekih 2 minuta i onda skloniti mikser.
Brašno i kakao prethodno sjediniti i dodati polovinu pa ručnom špatulom polako mešati. Onda dodati i drugu polovinu brašna i ulje i mešati polako da se sve sjedini.
Smesa se ubaci u pleh na papir za pečenje i peče na 180, oko 12 minuta dok ne dobije boju. (zavisi od šporeta pipnete rukom ako je vazdušasto gotovo je,
ili probati čačkalicom)

FIL

600g Čokolade
500g Slatke pavlake

Slatku pavlaku ugrejati da bude vrela na 85-90 stepeni max, ne sme da proključa, i dodati posle toga čokoladu i dobro sjediniti špatulom. Ostaviti da se ohladi, u frižider dva tri sata da se lepo stegne. Kad se ohladi fil onda se meša mikserom.

ZA PRELIV KORA

250g vode
250g šećera
Prokuvati i ohladiti.

Detaljan način izrade sitnih kolača pogledajte u videu.