Tuesday, April 23, 2024
KUJNATOP VESTI

Vaskršnja torta sa malinama

izvor:Ukusna hrana

Vaskršnja torta sa malinama

Sastojci za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike gustina
2 kašike kakao praha
150 ml mleka

Za fil:
350 ml slatke pavlake
300 g kisele pavlake
150 g šećera u prahu
250 g malina
20 g želatina

Za dekoraciju:
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca i prvo umutiti belanca u čvrst sneg. Potom uz mućenje dodavati šećer. Zatim dodavati po jedno žumance i mutiti. Sipati gustin i umutiti, pa dodati brašno i kakao prah i umutiti. Smesu sipati u okrugli pleh prečnika 22 cm. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče od 10 do 15 minuta.
U želatin sipati 6 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Umutiti slatku pavlaku. Dodati šećer u prahu i umutiti. Dodati kiselu pavlaku i izmešati špatulom. Želatin zagrejati na nižoj temperaturi da se istopi. Ostaviti želatin da se malo prohladi, pa sipati u fil i umutiti. Maline polako špatulom umešati u fil.
Pečenu i prohlađenu koru preseći na dve kore. Natopiti obe kore mlekom. Prvu koru staviti na tacnu i preko nje staviti obruč kao formu. Sipati sav fil i lepo uravnati. Potom staviti drugu koru. Ostaviti u frižideru da se ohladi.
Zagrejati slatku pavlaku do ključanja, pa preliti preko čokolade i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti. Tortu izvaditi iz kalupa i dekorisati. Ostaviti par sati u frižideru da se dobro ohladi.

Prijatno!

Detalje pripreme pogledajte u videu: