Thursday, April 18, 2024
KUJNATOP VEST

Rupičasti kolač sa jagodama

izvor:Ukusna hrana

Rupičasti kolač sa jagodama

Potrebno je za koru:
4 jajeta
160 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml ulja
150 ml mleka
230 g brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakao praha

Za fil:
750 ml mleka
150 g šećera
2 kašike gustina
2 pudinga od jagode
170 g margarina

Za ukrašavanje:
250 g šlaga
200 ml mleka
300 g jagoda

Priprema:
Za koru prvo umutiti jaja. Dodati šećer i vanilin šećer i dobro umutiti. Dodati mleko i ulje i umutiti. Pomešati brašno, prašak za pecivo i kakao prah i uz mućenje postepeno dodavati u smesu. Smesu izručiti u pleh veličine 23 x 35 cm obložen papirom za pečenje. Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći oko 20 minuta.
Puding od jagode pomešati sa gustinom i razmutiti sa malo mleka. U ostatak mleka sipati šećer i kuvati dok ne provri. U vrelo mleko sipati razmućen puding sa gustinom i kuvati dok se ne zagusti. U vruć puding dodati margarin i dobro izmešati da se lepo sjedini.
U još vrućoj kori kašičicom izdubiti rupice. Zatim preko kore sipati vruć puding i poravnati. Komadiće kore izvađane kašičicom izmrviti i mrvice posuti preko pudinga. Ostaviti kolač da se dobro ohladi.
Umutiti šlag sa mlekom. Preko ohlađenog kolača premazati pola šlaga. Jagode iseći na polovine. Potom složiti jagode preko šlaga. Preko jagoda premazati drugu polovinu šlaga. Kolač ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.

Prijatno!

Detalje pripreme pogledajte u videu: