Friday, March 29, 2024
KUJNATOP VESTI

Slani pita rolat – Najbolji

izvor:Uradi Sama- Ideje za kreativce

Video recept za fenomenalni slani rolat od gotovih kora. Jako mekan i ukusan a pravi se jednostavno. Štedi vaše vreme i novac. Može se jesti za večeru,doručak, kao predjelo a odličan je i kao slavsko predjelo.

Da biste napravili ovaj rolat trebaće vam…

SASTOJCI :

1 pakovanje gotovih kora

4 krupnija jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša Dijamant ulja
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo

ZA FILOVANJE ROLATA

1,5 čaša pavlake
Nekoliko Dijamant kašika ajvara
Oko 200 gr šunke ili nečeg suhomesnatog
Par Dijamant kornišona
Malo soli
Susam za posipanje

Pogledajte video recept

U jednu činiju izmutite jaja pa dodajte jogurt i ulje.Dodajte 1 kesicu praška za pecivo kao i kašičicu soli. Promešajte kako bi se sve lepo sjedinilo.

U najveći pleh iz rerne stavite papir za pečenje ili ga premažite uljem pa stavite prvu koru koju ćete premazati filom. Preklopite je drugom, premažite i nastavite tako dokle god ne potrošite sve kore. Poslednju koru premažite filom i pospite susamom.

Ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 180 C oko dvadesetak minuta. Kada su kore pečene prekrite ih mokrom krpom i ostavite tako par minuta a zatim ih izvadite iz pleha i uvijte u rolat zajedno sa krpom. Ostavite da se ohladi.

Za to vreme pomešajte pavlaku,ajvar i seckane kornišone. Posolite po ukusu. Filujte rolat. Poređajte šunku pa je premažite ajvarom.Ako vam je lakše šunku možete i narendati pa ubaciti u smesu.