Thursday, March 28, 2024
KUJNATOP VESTTOP VESTI

Torta od rolata sa bananama

Potrebno je: 2 pakovanja rolata od banane, 1 pakovanje šlaga, 200 g krem sira, 1 šolja hladno mleko, 80 gr. mlećna čokolda, 2 banane.

Rolate iseći na kriške.

Uzeti posudu s okruglim dnom i prekriti je prozirnom folijom i ispunite kriškama rolata, slažući jednu do druge.Na dno stavite malo fila, pa red banana, i tako naizmenično 3 puta, dok se ne utroše i fil i banane. Odozgo staviti preostale rolate. Stavite u frižider najmanje 3 sata. Kad se stegne izvadite tortu iz kalupa.

<3 MUZLU KUBBE PASTA <3video sahibi:https://www.instagram.com/umutsepetim/Malzemeler ;2 paket dankek muzlu rulo pasta1 paket krem şanti1 paket (200 gr.) labne peyniri1 su bardağı soğuk süt1 kase çikolata parças2 adet muz80 gr. sütlü çikolata ( üzeri için)Hazırlanışı;Şantiyi süt ile iyice çırpın.Çırptığınız şantinin üzerine labneyi ekleyip tekrar çırpın.Dolaba kaldırıp 15-20 dakika dinlendirin.Muz kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Soğuyan şantili karışıma muz ve çikolatayı ekleyin.Dankekleri 1 cm genişliğinde dilimleyin.Çukur bir kaseyi streç film ile kaplayın.Kasenin tabanı ve çevresine dankek dilimleri yerleştirin.Hazırladığınız şantili karışımdan 3 kaşık dilimlerin üzerine koyun ve üzerine dankek dilimlerinden yerleştirin.Üzerine tekrar şantili karışım ekleyip, dankek dilimlerinden yerleştirin.Son olarak kalan şantili karışımı pastanın üzerine yerleştirin ve dankek dilimleriyle üzerini tamamen kapatın.Bu şekilde en az 3 saat dondurucuda bekletin. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.Eriyen çikolatayı dondurucudan çıkardığınız kubbe pastanın üzerine döküp, muz dilimleri ve Antep Fıstığı ile servis yapın. Not; pastayı yapıp dondurduktan sonra 2 aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz. Servisten 5 dakika önce çıkartıp servis yapabilirsiniz.

Gepostet von Güncel Tarif am Montag, 25. Juli 2016