JAPANSKI LIJEK ZA DUGOVJEČNOST: Čim ustanete popijte 600 ml vode!

Stručnjaci odavno preporučuju da za dobro zdravlje svakoga dana pijete minimum dvije litre vode. Međutim, Japanci odlaze korak dalje i tvrde da svakoga jutra prvo što unesete u organizam treba da bude 600 ml vode.

Japanski naučnici ovo preporučuju kao jedinstvenu “terapiju” za dug život, dobar metabolizam, zdravu kožu i vitku liniju, a najbolji učinak stvara se kada popijete četiri čaše po 150 mililitara, jednu po jednu, kako vam se ne bi smučilo.

Na taj način ćete očistiti želudac, nadoknaditi vodu i hidrirati tijelo, pročistiti crijeva, ali i smanjiti rizik za niz opasnih bolesti, poput raka želuca i crijeva.
Kako biste postigli pun efekat, čim ustanete, prije nego što operete zube, prvo popijte vodu. Nakon toga obavite higijenu, a nakon 45 minuta doručkujte. Poslije doručka nemojte ništa ni jesti ni piti naredna dva sata.

Već poslije nekoliko dana osjetit ćete nevjerovatne promjene, koje će se za početak vidjeti na koži lica i tijela. Lice će vam postati čisto i blistavo, jer voda oslobađa toksine iz tijela

Osim toga, ovaj ritual sa vodom pomoći će vam da značajno smanjite mogućnost za nastanak kamena u bubregu, astme, raka materice i dojke, dijabetesa, leukemije, a ako imate česte glavobolje, primjetit ćete da su se značajno prorijedile ili potpuno nestale.
Ukoliko je za vas ova količina vode previše da popijete odjednom, počnite sa 300 mililitra, pa postepeno povećavajte. Japanci poručuju da budete uporni i da vam jutarnje ispijanje vode postane navika, jer vjeruju da upravo zbog toga važe za jedan od najzdravijih i najdugovečnijih naroda, koji nema problema sa gojaznošću.

Izvor: stil.kurir,rs