Tuesday, April 23, 2024
KUJNA

Brze kuglice od banana – 3 sastojka – za svega 15 min

Sastojci: 3 veće ili 4 manje banane, 300 gr mlevenog keksa, 50 gr kokosa, po želji do 100 gr šećera u prahu, 2-3 narendisane štangle čokolade.

Banane dobro izgnječite, bilo viljuškom ili gnječilicom za krompir.

Bolje je da banane budu zrele. Što su banane zrelije s tim će i kuglice biti slađe. Nikako ne smeju da budu zelene, jer su zelene banane tvrde i nemaju toliko slasti.

Izgnječenim bananama dodajte keks. Imajte na umu da iako napravite čvršće kuglice, one će omekšati stajanjem. Svi sastojci su slatki, tako da šećer nije neophodan. Međutim, vi ako volite slađe slobodno dodajte i do 100 gr šećera u prahu. Nikako nemojte dodavati kristal šećer jer bi se on osetio pod zubima, za razliku od šećera u prahu koji se sjedini sa smesom. Naravno, dodajte ga postepeno i probajte smesu kako biste odredeli koliko slatke kuglice vam odgovaraju. Možete i med da dodate umesto šećera, ali onda ćete morati i količinu keksa da korigujete. Smesu dobro sjedinite dok ne bude poput čvršće jufke testa.

Od smese otkidajte komadiće veličine oraha. Možete da koristite malu kašikicu kao meru. Svaki komadić oblikujte u kuglicu i uvaljajte u kokos.

Kuglice možete da uvaljate i u čokoladne mrvice ili da izgnječenim bananama dodate 2-3 narendisane štangle čokolade.

Jednostavno Ukusno