Thursday, March 28, 2024
ZDRAVLJE

Med i orasi stari narodni lek – Recept za potenciju, imunitet, štitnu žlezdu…

Da, med i orasi su počeli da se koriste u ritualima plodnosti još u doba Starog Rima, a u nekim mestima se ovo i dalje tradicionalno jede na venčanjima.

I po svemu sudeći ljudi su puno uložili u istraživanja na temu seksualnosti i plodnosti, i otkrili da su orasi i med dobitna kombinacija!

Ali u ovom tekstu otkrijte i druga nepoznata lekovita svojstva meda i oraha.

Med i orasi recept

Med i orasi – dobri, stari poznati narodni lek sa mnogobrojnim zdravstvenim efektima. Med je sam po sebi veoma lekovit i deluje kao prirodni konzervans, a orasi su takođe veoma lekoviti – u kombinaciji čine jedinstveni prirodni lek za mnoge tegobe.

Pomešati med i orahe u jednakim količinama, npr. pomešati 1 kg prirodnog organskog meda sa 1 kg mlevenih ili sitno seckanih oraha. Dobro umešajte orahe u med, da dobijete homogenu, kompaktnu smesu koju ćete čuvati u frižideru i konzumirati po potrebi. Obično se uzima po jedna kašika ove mešavine 3 puta dnevno. Takođe, možete uzimati ovu lekovitu smesu sa mlekom ili čajem, tako što ćete staviti 1 kašiku ove mešavine u čašu mleka ili čaja.

Dakle, šta se dešava kada pojedete šaku oraha sa par kašika meda? Čista ljubav. Recept je dobar i za žene.Med sadrži mineral boron, koji pomaže ženskom telu u proizvodnji estrogena, zatim, povećava nivo azotnog oksida, hemikalije koju krv proizvodi tokom seksualnog uzbuđenja.

Med i orasi kao lek se koriste u sledećim situacijama:

za jačanje imuniteta

za potenciju

protiv anemije

kod povišenog krvnog pritiska

kod čira na želucu

za poboljšanje mentalne sposobnosti

protiv psihičke razdražljivosti i nervoze

za štitnu žlezdu

kod respiratornih tegoba

orasi i med lek potencija

Med i orasi za potenciju

Med i orasi su stari narodni lek za potenciju. Naime, med podstiče proizvodnju testosterona kod muškaraca i jača libido. Muškarci koji imaju problema sa erektilnom disfunkcijom, trebalo bi da konzumiraju med i orahe.

Orasi regulišu nivo testosterona kod muškaraca i podižu nivo energije – deluju kao prirodni afrodizijak. Uopšte, med i orasi su odlična kombinacija za zdrav seksualni život i jačanje rekcije. Dakle, med i orasi za potenciju su provereni prirodni lek.

Hranljive materije koje se nalaze u orasima, kao što su cink, gvožđe i druge su neophodne za optimalno funkcionisanje muškog polnog organa.

Orasi sadrže amino kiselinu arginin, koja doprinosi proizvodnji azot oksida. Naš organizam koristi azotni oksid za proširenje krvnih sudova i veći protok krvi do polonih organa, što je važno ukoliko muškarac ima erektilnu disfunkciju. Kada se orasi jedu zajedno sa medom, njihove dobrobiti se udvostručuju. Med je prirodan afrodizijak za potenciju i takođe povećava nivo azot oksida u krvi. Med je pun vitamina B i E, sadrži cink, a svi ovi nutrijenti su neophodni za potenciju i zdravlje reproduktivnih organa. Ako želite da poboljšate potenciju i plodnost, pojedite šaku oraha sa 85 grama meda svakog dana. Popijte šolju toplog mleka nakon toga, da dodatno pojačate efekat.

Med i orasi za imunitet

Med i orasi sadrže obilje vitamina, minerala i drugih korisnih sastojaka koji jačaju imunitet. Dakle, kod pada imuniteta, konzumirajte nekoliko nedelja ovu lekovitu mešavinu. Med i orasi za imunitet će snabdeti vaš organizam esencijalnim vitaminima i mineralima – a vremenom će to rezultovati jačim imunitetom.

Za srce i krvni pritisak

Da biste na prirodan način snizili pritisak i ojačali srce, trebalo bi da u periodu od 45 dana, svakodnevno jedete 100 grama oraha i isto toliko meda. To je puno oraha i meda, pa napravite zalihe, i ne zaboravite da orasi imaju laksativno dejstvo.

Leči anemiju

Pola kilograma meda, 500 grama iseckanih oraha i sok od jednog limuna (u originalnom receptu piše jedan limun, ali možete iscediti i 2-3, u zavisnosti od ukusa). Pomešajte sastojke i prespite ih u teglu. Svakog dana, pola sata pre obroka (dakle, tri puta dnevno), pojedite po jednu kašiku ove smese.

Ako imate čir na želucu, miks meda i oraha, razblažen u čaši tople vode, koja će se se uzimati pola sata pre obroka, smanjiće upalu u organizmu, povećati vitalnost i ispuniti potrebu organizma za vitaminima.

Mere opreza:

Ako ste alergični na med ili orahe, budite oprezni.

Veće količine oraha i meda mogu izazvati dijareju.

Nemojte koristiti crne orahe, pošto nisu dobri za kožu.

Crni orasi mogu izazvati rak usne.

cajeviza.net