Thursday, March 28, 2024
Uradi sam

Samo 3% domaćica zna za ovaj trik sa lukom: Nikada se ovoga ne bi sjetila

Neki trikovi nam zaista mogu poslužiti u svakodnevnim kućnim poslovima. Većina osoba koristi hemikalije u raznim aktivnostima, a nisu ni svjesne koliko je to štetno.

Zato trebate zamijeniti te hemikalije nekim prirodnim sastojcima. Da li ste znali da vam crveni luk može pomoći u kućanskim poslovima?

Da, dobro ste pročitali,može vam pomoći da otklonite razne tvrdokorne mrlje. Bilo da se radi o kuhinjskim površinama ili odjeći.

Samo uzmite malo luka i protrljajte po mrljama, potom isperite vodom. Bićete vrlo zadovoljni rezultatima. Otklonit će i najtvrdokornije mrlje. Mnogi nisu znali da luk mogu koristiti u ove svrhe.

Poznato vam je da luk ima antioksidansno, anitupalno, antibakterijsko, antigljivično dejstvo. Zato ga trebate konzumirati.

Možete iscijediti i njegov sok te pomiješati s medom i popiti. Očistit će vaš organizam, djelovati antiupalno i antikancerogeno.

Možda ne volite luk, ali probajte se naviknuti koristiti ga u ishrani. Mnogo je zdrav, a vidite da vam može pomoći i u domaćinstvu.

Izvor: megagiga