Feng Shui i cvece u vašoj bašti

Jasmin je biljka koju treba da posadite oko prilaznih staza, trebalo bi da privuce dobru energiju u vas dom.

Hrizanteme simbolizuju dugovecnost, obavezne su u Feng Shui basti, sade se u istocnom sektoru vrta. Veoma su cenjene i kao rezano cvece.

Klematis je vodeni simbol, i ako ga imate na severu vrta to bi trebalo da unapredi vasu karijeru, ako je na istoku unapredice vase zdravlje, a na jugoistoku vase novcane prilike.

Bozuri su veoma cenjeni i ako rastu u jugozapadnom delu baste donose ljubav, privrzenost, “cuvaju” zene u porodici, narocito majku, cine da odnos supruznika bude harmonican. Veoma su mocan simbol.

Fuksija simbolizuje svetlost, sadi se u juznom sektoru, donosi ugled, bolji drustveni status cele porodice a narocito oca. Ona simbolizuje i svetionik, a to bi znacilo da cemo uvek videti samo pravi put.

Slez posadite na istok. Simbol je ambicije, progresa, sveopsteg rasta.

Ginko takode ide na istok, a simbolizuje bezuslovno drugarstvo.

Breskva se postavlja na istok, simbol je besmrtnosti. Nikada je ne sadite ispred kuce, i nikada ne drzite njene procvetale grane u enterijeru.

Sljiva simbolizuje vitalnost i nadu. Sadi se na sever, istok ili jugoistok.

Orlovi nokti znace uporni razvoj, rast i napredak. Najbolje je da ih imate na severu, istoku ili jugoistoku.

Lepa kata (Aster) simbol je snage sunca i neba. (tople boje na jug, hladne na severozapad).

Kamelija je simbol mladosti. Crvena ide na jug, bela na zapad.Plavu kisu najbolje da imate u jugoistocnom sektoru. To bi trebalo znacajno da vam popravi novcane prilike.

Krasula je jako mocan simbol. Takodje ide na jugoistok, a zove se jos i “drvo novca”.

Divlja tresnja znaci razlicita zadovoljstva. Sadi se na istok, jug ili jugoistok.

Jabuka donosi dobru energiju. Istok, jug ili jugoistok. Bor je obavezan na istoku. Simbol je dobrog zdravlja.

Pomorandzin cvet je simbol zlata. Ako na drvo pomorandze imamo pogled sa prednjih ili zadnjih vrata kuce, trebalo bi da nam se konstantno uvecava materijalno bogatstvo.

Bambus je simbol zdravlja. Ide na istok. Ne sadite drvece zalosne forme. Ono simbolizuje tok nadole, pad, pa bi moglo da vam donese nesrecu.

slobodanka-ivancevic