Saturday, April 20, 2024
ZDRAVLJE

Med i orasi: Recept za potenciju, imunitet, štitnu žlezdu…

Med i orasi leče impotenciju, anemiju, glavobolju, čir na želucu, a dokazano je da je kombinacija oraha i meda jaka poput nekih najmoćnijih farmaceutskih preparata.

Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve neophodne vitamine, mineralne materije, belančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Za imunitet

Med i orasi za imunitet daju snažno osveženje zbog bogatog sadržaja vitamina i minerala. Njihovim svakodnevnim korišćenjem kroz nekoliko nedelja povratićete energiju i otpornost svog organizma. Ova kombinacija ima pozitivne efekte na povišen krvni pritisak. U periodu mesec i po dana, svakodnevno koristite 200 g ovakve mešavine (100 g oraha i 100 grama meda). Nakon toga trajno ćete regulisati probleme sa hipertenzijom.

Orasi i med kao lek za anemiju

Med i orasi za anemiju i protiv iscrpljenosti su korisni zbog sadržaja magnezijuma i kalijuma. U ovu svrhu potrebno je pomešati 0,5kg livadskog meda, pola kilograma mlevenih orasa i jedan limun. Jede se na svakih tri do četiri sata jedna kašičica. Bogatstvo zasićenih masnih kiselina u orasima ima pozitivan uticaj na pojavu kardovaskularnih oboljenja. Sadrže alfa linoleinsku kiselinu koja smanjuje šansu za nastanak krvnog ugruška usled konzumiranja masne hrane. Zbog toga imaju preventivno dejstvo na nastanak infarkta i šloga.

Kao lek za želudac

Orasi i med za čir na želucu se pripremaju nešto drugačije. Koristi se orahovo mleko jer se sirovi ne smeju upotrebljavati kod ovakvih zdravstvenih problema.

Napravite ga na sledeći način.

Sameljite 20 g oraha te prelijte sa 2 dl vrele vode. Dobro promešajte, zatim procedite. Tome dodajte jednu kašiku meda. Podelite na tri dela koje ćete jesti pre obroka.

Bogati su antioksidansima i to iz grupe polifenola, a oni čiste jetru.
Ali isto tako vezuju lipide iz hrane koju jedemo pa na neki način sprečavaju taloženje masnih naslaga.

Zato med i orasi za mršavljenje mogu biti korisni, ma koliko zvučalo neverovatno. Dobri su i protiv upale prostate, kod adenoma, bolesti jetre, želuca, creva ali i bubrega.
orasi i med lek potencija

Med i orasi za štitnu žlezdu

Kod oštećenja ili tegoba vezanih za štitnu žlezdu – med i orasi su odličan prirodni lek! Zašto? Med i orasi za štitnu žlezdu deluju kao lek, jer sadrže znatnu količinu joda, koji potiče iz oraha. Koliko je jod značajan za štitnu žlezdu, to je i više nego jasno. Jedan od najčešćih uzroka za narušavanje zdravlja štitne žlezde i njene funkcije jeste upravo nedostatak joda.

cajeviza.net