Friday, March 29, 2024
TOP VESTIVIRALNO

Ovo je najvazniji razlog zašto bi trebali imati aloe veru u svojoj kući

Aloe vera je veoma korisna biljka i stoga je preporučljivo imati je u domu. Možete je uzgajati, a navest ćemo vam neke od razloga zbog kojih bi to bilo poželjno.

Ova biljka pomaže kod opekotina nastalih uslijed djelovanja sunca. Osim toga, ova biljka, tačnije njen gel, pomoći će kod raznih kožnih problema. Tretirat će akne i smanjiti vidljivost bora. Preporučuje se i kod uboda insekata. Ako ste alergični na ubod insekata ili primjetite da nešto nije uredu, otiđite kod ljekara jer ubod insekata može biti opasan. Ne shvatajte to bezazleno.

Ova biljka pomaže i kod artritisa, zatvora( djeluje kao laksativ), žgaravice. Iako je korisna, trebate znati kada se ne korist. Ne koristite je ako koristite lijekove za dijabetes, ako ste trudnica ili planirate trudnoću, ako imate probleme sa probavnim traktom.

Informišite se o tome kada njena upotreba nije preporučljiva. Sok aloe vere se uzima u malim količinama i morate paziti na dozu. Ne nanosite je na hururške rane.

Osim što je ljekovita, daje lijep izgled prostoriji u kojoj se nalazi, a laka je za održavanje. Podsjeća na kaktus, pa nije potrebna pretjerana briga oko zalijevanja. Očistit će zrak, a i dat će prijatan miris vašem domu.

Izvor: megagiga.info