Wednesday, March 27, 2024
TOP VESTIZDRAVLJE

Zaboravite na reumu i išijas: Napravite čaj koji je najjači prirodni diuretik

Breza je jedna od najboljih diuretičkih biljaka sa snažnim dejstvom. Čaj se pravi od pupoljaka i lišća breze i predstavlja jedan od najjačih prirodnih diuretika.

On pospešuje izlučivanje prekomerne tečnosti iz tela, pomaže prilikom smanjivanja otoka koji se mogu javiti usled otkazivanja srca ili bolesti bubrega.

Pošto čaj od breze pospešuje izlučivanje prekomerne tečnosti, on isto tako pospešuje i izbacivanje toksina iz tela. Sudeći po tome, breza je aktivni “lovac” u telu. Štaviše, čaj od breze dezinfikuje urinarni trakt.

Čaj od breze ne treba piti previše često jer postoje i druge biljke koje isto tako utiču na izlučivanje urina ali se on naročito preporučuje za razlaganje kamena i bezbolno izbacivanje kamena u bubregu.

Lišće breze se uspešno koristilo za tretiranje kožnih bolesti, lišajeva, uklanjanje proteina iz urina, izbacivanja kiseline iz organizma i koristi se kao lek za groznicu i reumatsku bolest.

Sok i vino od breze predstavljaju odličan prirodan lek za tretiranje arteroskleroze, gojaznosti, kamena u bubregu i drugih bolesti bubrega.

Prirodni recepti od breze

Čaj za izbacivanje viška vode iz organizma
5g lišća od breze,
5g ruzmarina,
5g lišća koprive,
10g poljskog rastavića
10g lišća borovnice.
Jednu kašiku ove mešavine ulijte u dva decilitra ključale vode. Možete dodati med u ohlađen čaj.

Čaj protiv reume i išijasa

Koristite istu količinu lišća breze, koprive i kore pasjakovine. Pripremite i popijte čaj na isti način kao i kod prethodnog recepta.

cajeviza.net