Thursday, March 28, 2024
ZDRAVLJE

Napravite sami alkalnu vodu: Ovaj napitak ubija sve otrove u organizmu i čuva nas od OVE bolesti!

U današnje vrijeme često konzumiramo nezdrave, prerađene namirnice i brojne napitke prepune šećera koji dodatno slabe imunitet. Zbog toga bi trebalo da pijete alkalnu vodu koja može da doprinese opštem boljitku organizma. Kako se on bazira na vodi, logično je i da pH ima veliki uticaj na naše tijelo i zdravlje.

PH vrijednost određuje okruženje u tijelu. Sve vrijednosti ispod 7 su kisele i smatraju se opasne po zdravlje, dok je okruženje u tijelu alkalno ako je pH vrijednost ispod 7.

Alkalna voda može da vam bude od velike pomoći u slučaju da ne možete konstantno da pratite zdrav režim ishrane. Ovaj čudesni napitak, vjerovali ili ne, može da spriječi pojavu tumora.

Sastojci: 1 kašika himalajske soli, 1 limun (najbolje organski), 8 čaša flaširane vode

Uputstvo: U čistu teglu ulijte vodu. Zatim isjecite limun na kriške i iscjedite ih. Ukoliko koristite organski, možete zadržati i koru. Dodajte himalajsku so, zatvorite teglu i ostavite mješavinu da odstoji 12 sati na sobnoj temperaturi.

Upotreba: Ova alkalna voda je odličan način da započnete dan jer će vratiti balans tijelu i ukloniti štetne toksine. Trebalo bi da pijete 3 čaše ujutru na prazan stomak i rezultate ćete osjetiti veoma brzo

Izvor: haber.ba