Thursday, March 28, 2024
ZDRAVLJE

Sok od cvekle čudotvoran za kožu

Kada govorimo o nezi kože iznutra ne možemo zaobići cveklu. Da li ste znali da sasvim sigurno možete zaboraviti na probleme sa kožom ukoliko budete pili sok od cvekle svaki dan?

Koren cvekle je jednostavno rečeno fenomenalan za zdravlje kože. Sok od cvekle sadrži nutrijente, koji deluju magično na kožu, posebno ako ga pijete redovno. (Naravno, mislimo na čisti sok od cvekle, bez aditiva, eventualno razblažen sa vodom ili čistim sokom od jabuke). Sa svojim protivupalnim svojstvima cvekla sprečava pojavu akni i bubuljica, ali, naravno, treba paziti i na ishranu i negu kože izvana.

Cvekla čisti krv i zahvaljujući njoj izbacujemo toksine i višak vode iz tela i sve to doprinosi da naša koža ima zdravi izgled i sjaj.

Sok od cvekle možete i nanositi na lice za hidrataciju, za uklanjanje mrtvih ćelija i mekoću.

Pošto ima moćne antioksidante, štiti kožu od preranog starenja, sprečava bore. Likopen iz cvekle daje koži elastičnost i štiti je od sunčevih zraka.

Ako koristite cveklu izvana kao masku dobićete i blago ružičasto rumenilo na licu. Pomešajte po jednu kašiku soka od mrkve i soka od cvekle i nanesite na lice. Ostavite da deluje 10 minuta i operite.

Sok od cvekle možete dodati i maski od gline da biste uklonili mrlje sa lica i tamne tačkice.

cajeviza.net