Thursday, March 28, 2024
TOP VESTIZDRAVLJE

Bolje od pilulu za spavanje – Recept za čaj od banana i cimet za dobar san

Imate problema za dobar noćni odmor? Od stresa nemožete da zaspite i da se probudite odmorni.

Elektromagnetne frekvencije od mobilnih telefona, računara i drugih elektronskih uredjai mogu da utiče na naš nervni sistem koji utiču na kvalitet našeg sna. Mnogi različiti faktori, kako spoljni i unutrašnji, može da utiče na mozak, hormone i nervni sistem koji može da nas liše od kvalitetnog sna. Spavanje je izuzetno važno. Potrebno je najmanje osam sati spavanje svake noći.

Donsimo recept za čaj od banana i cimet.

Banane su odličan izvor kalijuma i magnezijuma , ali ono što većina ljudi ne znaju da kora od banane ima još više kalijuma i magnezijuma od same banane.

Kalijum i magnezijum su korisne za nervni sistem i odlične za opuštanje mišića. Kada ste pod stresom, magnezium se prvo isprazni iz tela.

Cimet je odličan, jer najbolje uspostavlja ravnoteže šećera u krvi.

Kada nivo šećera u krvi su uravnoteženi, vaši hormoni može da funkcioniše na način koji dozvoljava bolji san. Ako vam nivo šećera u krvi nije uravnoteženo, onda možete imati energiju noću a da budete umorni tokom dana.

Evo recept: Potrebno je: 1 organska banana (sa korom), Litar vode, malo cimeta.

Prokuvajte vodu, pa joj dodajte i bananu (sa korom) kojoj ste odsekli krajeve a pre toga dobro oprali. Ostavite bananu da se kuva oko 10 minuta. Procedite vodu i sipajte je u šolju, pa dodajte i cimet.

Popijte ovaj čaj sat vremena pre odlaska na spavanje. Imaćete miran san i probudićete se odmorni i puni energije.

stvarukusa