Friday, March 29, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

Domaća krema protiv bora od vazelina

Ova domaća krema je idealno sredstvo za negu kože: hidrira, izjednačava ten, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja kože. Njena glavna prednost su prirodni sastojci i bezbednost. Odgovara svim tipovima kože, a rezultati su vidljivi već za 7 dana. Oni koji se sa poštovanjem ophode prema svojoj koži,sigurno će zavoleti ovu kremu!

Sastojci: 1 supena kašika bademovog ili maslinovog ulja, 1 žumance, 1 kašičica meda, 2 kašičice apotekarskog vazelina.

Priprema: Vazelin otopiti na pari, skinuti sa šporeta i dodati med, žumance i ulje. Dobro promešati nekoliko minuta, dok ne dobijete homogenu smesu. Prespite u kutiju od stare kreme, biće dovoljna kutija od 50 ml.

Primena: Laganim, masirajućim pokretima nanositi kremu na očišćenu kožu. Posle 30 minuta ukloniti ostatke kreme blaznicom umočenom u mineralnu (kiselu) vodu ili vlažnom maramicom za lice.

Da bi koža potpuno upila kremu, potrebno je malo više od sat vremena, tako da ju je poželjno naneti 2 sata pre spavanja. Kremu čuvajte u frižideru. Kad se potroši i ako ste zadovoljni, napravite novu meru. Pošto su svi sastojci prirodni, nemojte praviti duplu meru odmah, da se ne bi pokvarilo.

balkanspress.com