Thursday, April 25, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

ALOA VERA: Čudnovata biljka jača imunitet i sprječava rast stanica tumora

Svi ste čuli za Aloe veru, čudnovatu biljku poznatu u narodu i medicini kao izuzetno ljekovita. Njeno djelovanje je izuzetno moćno i blagotvorno, stoga se preporučuje kao terapija protiv mnogih bolesti.

Aloe vera posjeduje izuzetne mogućnosti na području medicine. Rastući u veoma ekstremnim uvjetima ova biljka iskorištava vitalne resurse koji joj omogućavaju da se odbrani i održi od vanjskih, nepovoljnih utjecaja.

Njena snaga svakodnevno doprinosi uspostavljanju trajne ravnoteže i opstanku u jako teškom okruženju. Izuzetno je zdrava, ljekovita i koristi se kao pravi eliksir protiv mnogih zdravstvenih problema.

Aloe vera pomaže kod mnogih bolesti pa da nabrojimo neke za koje se zna da ih ova biljka uspješno liječi. Dakle, aloe vera je dobra kod: kolitisa, dijareje, zatvora i sindroma iritabilnog kolona, ova biljka jako dobro regulira probavu i kiselost želuca, pomaže kod gorušice i bolova u stomaku, čisti krv te uklanja štetne i otrovne supstance iz organizma.

Aloe vera regulira razinu šećera u krvi, ubrzava rad metabolizma i pomaže kod mršavljenja. Ona poboljšava cirkulaciju, ubrzava proces zarastanja tkiva, regulira krvni tlak i sprječava bolesti krvnih žila.

Ljekovita aloe vera jača imunitet, sprječava rast stanica tumora, smanjuje upale i opekline, ublažava simptome astme i alergije, pomaže kod očnih bolesti poput mrene, trahoma, glaukoma i upale rožnjače.

Jako dobra se pokazala i kao prirodni lijek koji uništava viruse, bakterije, gljivice i parazite, a pomaže i kod odvikavanja od pušenja, alkohola i droga,

kakolijeciti.com