Thursday, April 18, 2024
KUJNATOP VESTTOP VESTI

Kolač 036 (video)

slika: Minjina Kuhinjica

Potrebno:1 kg keksa sa maslacem, 1 l mleka, 50 g kristal šećera, 3 pudinga ukusa vanila, 2 pudinga ukusa slatka pavlaka, 400 g maslaca, 200 g šećera u prahu, 15 čoko bananica, 200 g čokolade, 300 g žele bombona.

Za dekoraciju: 150 g čokolade, 2 kašike ulja, čokoladne mrvice.

I još treba: mleko za umakanje keksa.

U 300 ml hladnog mleka rastvorite pudinge. Ostatak mleka stavite sa kristal šećerom da se kuva. Kada mleko provri dodajte mleko sa pudingom i skuvajte fil. Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i mikserom izmiksajte, a onda rastegljivom folijom pokrijte direktno fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac i šećer u prahu stavite u vanglicu i mikserom izmiksajte. Dodajte postepeno ohlađeni krem, po kašiku-dve, pa nastavite sa miksanjem i tako dok ne dodate sve.

Fil podelite na tri jednaka dela pa stavite:

I deo 15 čoko bananica

II deo 200 g istopljene crne čokolade

III deo 300 g iseckanih žele bombona

Na tacnu složite 6 x 6 keksa (36 kom), a svaki prethodno umočite u hladno mleko. Prefilujte I filom. Složite ponovo keks umočen u mleko. Prefilujte II filom. Stavite treći red keksa pa prefilujte i III filom. Stavite i poslednji red keksa.

Za dekoraciju i glazuru istopite čokoladu i ulje na pari ili u mikrotalasnoj. Premažite kolač i pospite čokoladnim mrvicama. Ostavite 2-3 sata da se kolač ohladi i onda isecite na 36 kocki.

minjina-kuhinjica.com