Thursday, March 28, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

Ananas dijeta za mršavljenje i detoks

Ananas – detoks dijeta

Ovo je brza ananas dijeta, koja se preporučuje utreniranim osobama koje su se vratile sa odmora ili ukoliko se najviše 2 nedelje nisu bavile fizičkim aktivnostima.

Ova ananas dijeta je brza ali i striktna, a nakon njenog izvođenja, možete se normalno hraniti kao i ranije. Osim ananasa, druge namirnice nisu dozvoljene!

Za pripremu detoks napitka od ananasa, potrebno je oko 2 kilograma ananasa, kao i 4 čaše sveže ceđenog ananasa bez dodatog šećera na dnevnom nivou. 2 kilograma ananasa podelite na 4 – 5 porcija, a između obroka pijte sok do ananasa ukoliko osetite glad.

Pored ananasa, potrebno je da uneste veliku količinu tečnosti u organizam kako bi se telo u što bržem roku rešilo nepotrebnih toksina. Nakon 3 dana, dolazi do gubitka kilograma ( oko 2 kilograma kod dobro utreniranih osoba ).

Petodnevna ananas dijeta

Kod ove dijete, doručak se sprovodi kao i obično. Pored prepisanih ručkova i večera, ananas možete koristiti kao užinu. Kao i kod detoks ananas dijete, potrebno je unositi veliku količinu vode u organizam kako bi se pospešilo varenje.

DAN 1

Ručak: 1 šolja kuvanog pirinča sa karijem ili kurkumom

Večera: 2 pečena krompira srednej veličina, 1 šolja ananasa sečenog na kocke, 1 šolja nemasnog jogurta ili 150 grama kravljeg sira

DAN 2

Ručak: piletina sa ananasom

Večera: 1 šolja ananasa na kocke, račići, salata od zelene salate, celera i krastavca sa dresingom na bazi sira

DAN 3

Ručak: salata od ananasa sa crvenim ljutim papričicama, salata od čeri paradajza i rukole sa dodatkom maslinovog ulja i soka od limuna

Večera: pečena riba, 1 parče ananasa, zelena salata i 1 parče pšeničnog hleba

DAN 4

Ručak: salata od grilovane piletine i ananasa. U salatu možete dodati ljute papričice, majonez, kari u prahu i sveži beli luk.

Večera: supa od celera i 1 parče ananasa

DAN 5

Ručak: 1 komad ananasa i 2 parčeta hleba od celog zrna

Večera: 2 šolje kuvanog pirinča pomešan sa sitno seckanim ananasom

Mediteranska dijeta sa ananasom

Ova ananas dijeta za mršavljenje je manje rigorozna u odnosu na prethodne. Dijeta je ciklusnog dana, sastoji se od dvodnevnog režima koji se ponavlja do dobijanja željenih rezultata.

1 DAN

Doručak: nemasni jogurt ( oko 200 decilitara ), ovsene pahuljice i oko 100 grama sekcanog ananasa.

Ručak: supa od mešanog povrća sa dodatkom mlevenog žita. U supu se dodaje nekoliko kockica ananasa.

Večera: 200 grama pečene ribe ( preporuka je losos ili tuna ), salata od šargarepe, paprike i paradajza i sitno seckanog ananasa

2 DAN

Doručak: napravite smuti od ananasa, pomorandže, kivija i grejpfruta

Užina: nemasni jogurt sa seckanim ananasom

Ručak: pečeno ćureće meso, grilovane paprike i tikvice sa malo maslinovog ulja, 2 parčeta integralnog hleba i kriška ananasa

Večera: supa od celera i tikvica, 1 kuvano jaje, pire od spanaća i sitno seckanog ananasa

Usled primene ove dijete, za otprilike 10 dana dolazi do javljanja pozitivnih rezultata. Tajna uspeha ove dijete jeste što se zasniva na ukusnim namirnicama, tako da je osobe rado praktikuju, a nakon 2 nedelje, poželjno je napraviti pauzu od 6 dana kako bi se meni obogatio drugim zdravim namirnicama koje nisu uključene u ovu dijetu.

cajeviza.net