JEFTINI TRIKOVI: Ovako ćete vrlo lako ukloniti kamenac iz veš mašine

Šta vam je potrebno kako biste uklonili kamenac i smrad iz mašine za veš ?

KOMBINUJTE: Soda bikarbona, So, Alkoholno sirće

POSTUPAK:

Prvo očistite filter pumpe za vodu koji se obično nalazi u donjem desnom uglu veš mašine kad otvorite poklopac.

Bubanj mašine bitno je čistiti jer se u njemu mogu nakupiti bakterije, a veliki problem često zna da stvara i neprijatan miris. Taj ćete problem najjednostavnije riješiti alkoholnim sirćetom. Ubacite četiri kašičice običnog bijelog sirćeta i vruće vode pa zavrtite jedan ciklus. Ako vam se čini da se nakon završenog ciklusa sirće nije ispralo, ponovite to još jednom.

Na isti način možete očistiti i spoljni dio mašine. Uzmite sirće i vodu pa napravite sredstvo za čišćenje. Možete uzeti i samo sirće pa spužvom izribati kamenac od sapunice i vode te posle prebrisati. Sirće će ih izvrsno otopiti. Osim sunđera za pranje, možete koristiti i krpicu od mikrofibera koja će dobro upiti tečnost.

Takođe je teško očistiti i nečistoće na gumi kod vrata. Osim toga, to je idealno mjesto za buđ i gljivice. Neke gume se jednostavno vade, pa je umočite u vodu i sirće i pustite pola sata da se skine prljavština, a za to vreme operite okvir vrata. Ako to nije slučaj, možete krpicu navlažiti sirćetom pa je prisloniti na gumu i pustiti da stoji desetak minuta da se manje mučite.

novi.ba