BOSILJAK IMA MAGIJSKU MOĆ: ima jako važnu ulogu u magiji, religiji, medicini i kulinarstvu.

Bosiljak ima jako važnu ulogu i magiji, religiji, medicini i kulinarstvu. Pripisuje mu se izuzetna mistična moć, najviše zaštitna, ali i plodotvorna. Smatra se da su ga u naše krajeve donjeli hodočasnici u srednjem vijeku. U narodnoj medicini koristi se protiv kašlja, bubrežnih bolesti, glavobolje i depresivnih raspoloženja, a čaj od ove biljke koristi se protiv menstrualnih tegoba, te da bi potakao menstruaciju. Sok od lišća koristi se protiv prehlade i upale ušnog bubnjića.

Želite li pomoću bosiljka imati više novaca, otjerati zlo, poboljšati ljubavni odnos i da je partner vjeran Vama u svemu tome možete koristiti bosiljak i pomoći će Vam jer ima božanstvenu moć.

Pa evo par rituala koje možete napraviti sa bosiljkom ovisno o tome što kome najviše treba i u kakvoj se situaciji nalazi.

Ako potopimo bosiljak u vodu tri dana i prolijemo nakon tri dana tu vodu na kućni prag, on će nam donijeti novac, uspjeh i otjerat će zlo.

Za poboljšanje ljubavnih odnosa stavite ga u kuhinju u neku otvorenu posudu sa vodom, a vodu mijenjajte svake nedjelje.

Bosiljak štiti od zla. Pomiješajte ružmarin sa bosiljkom i koristite kao zaštitno sredstvo protiv negativnosti. Vjeruje se da zlo ne može ostati tamo gdje je bosiljak.

Magični bosiljak se može koristiti u ljubavnoj magiji i ljubavnom proricanju. Uzmite 2 grančice bosiljka, one će vam biti pokazatelj braka. Stavite ih u žar i tada ćete dobiti odgovor kakav će brak biti sa partnerom iz sadašnje veze. Ako se brzo upali i pretvori u pepeo znak je da će brak biti skladan, ali ako pucketa i pravi piskave šumove, znak je da će brak biti veoma loš.

Da bi Vam partner bio vjeran pospite prah od bosiljka po krevetu dok spava, naročito oko srca i partner će Vam sigurno ostati vjeran.

pogledubuducnost