Saturday, April 20, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

Budete li uzimali četiri žlice dnevno ovog napitka, nećete vjerovati što će se dogoditi vašem tijelu

Ovo je recept za napitak koji može odčepiti arterije i smanjuje krvni tlak i kolesterol.

Zbog našeg načina života izloženi smo raznim stvarima koje mogu izazvati različite zdravstvene probleme. Problemi s arterijama, problemi s visokim krvnim tlakom i lošim kolesterolom mogu nestati zahvaljujući ovom zadivljujućem piću.

Ovo je recept za napitak koji može odčepiti arterije i smanjuje krvni tlak i kolesterol.

Sastojci: 1kg limuna, 1 vrećica sode bikarbone, 5-6 strukova suhog peršina, 12 šalica vode

Priprema:

U hladnoj vodi oprati limun i sipati toplu vodu u lonac, dodajte sode bikarbone i prethodno opran limun i ostavite tako sat vremena. Nasjeckajte peršin, dobro ga operite i dodajte u vodu. Kuhati 2-3 sata na laganoj vatri.

Piće treba čuvati u hladnjaku na 20 dana. Uzimajte 4 žlice tog napitka svako jutro na prazan želudac, piše goodmorningcenter.com.

Prednosti peršina

Peršin je bogat mnogim vitalnim vitaminima, uključujući vitamin C, B12, K i A. Čuva imunološki sustav i liječi živčani sustave. Pomaže istjerati višak tekućine iz tijela, te ubrzava rad bubrega. Međutim, biljka sadrži oksalate, koji mogu uzrokovati probleme za one s postojećim problemima bubrega i žučnog mjehura. Redovita uporaba peršina može pomoći kontrolirati krvni tlak.

Folna kiselina u ovom bilju je kao tonik za srce. Peršinovo eterično ulje, kada se masira u kožu, može smanjiti gubitak kose. Koristite li peršin svakodnevno osjećat ćete olakšanje od bolova u zglobovima. To je zato što biljka ima protuupalna svojstva. Peršinov čaj opušta ukočene mišiće i potiče probavu.

Izvor: dnevno.hr