Friday, April 19, 2024
TOP VESTTOP VESTIZDRAVLJE

Ovo VOĆE je najzdravije na svijetu: Ubija ćelije raka, viruse i usporava STARENJE!

Aronija je vrsta grmlja koja raste u mokrim šumama. Osim okusa, aronija je snažan detoksifikator i može uništiti spojeve koji uzrokuju rak u tijelu. Voće sadrži antioksidante koji mogu zaštititi tijelo od oštećenja slobodnih radikala i spriječiti brojne bolesti.

Istraživanja su pokazala da se može boriti protiv jetre, pluća, raka dojke i debelog crijeva, a također sprečava akumulaciju teških metala u tijelu.

Najbolji način korištenja voća je zamrzavanje – samo pakirajte u 1 kg. vrećice i odmrzavajte po potrebi. Aronija prilično dobro prati niske temperature i može biti sok, tako da nećete morati brinuti o procesu zamrzavanja koji uništava hranjive tvari. Kad se voće odmori, sok je manje gorak, što je velika prednost.

Najbolji način za pripremu sokova od aronije je sokovnik. Nema potrebe dodati ništa na sok. Sok treba konzumirati u roku od 24 sata. Možete ga zamrznuti baš kao i voće, ali jednom odmrznuti, aronija ne bi smjela biti zamrznuta.

Za najbolje rezultate, stručnjaci predlažu piti čašu soka aronije ujutro prije doručka. Bolesni ljudi to trebaju učiniti prije svakog obroka. Sok je potpuno siguran za djecu, iako preporučena doza iznosi ½ čaša dnevno. Držite sok od aronije na mračnom i hladnom mjestu ili u hladnjaku kako biste spriječili da se pokvari.

Izvor: vecernji