Wednesday, April 17, 2024
TOP VESTZDRAVLJE

Stavite kašičicu ovog ZAČINA u čašu vode i spriječite SRČANE bolesti!

Ako dodate malo limuna i meda, to će biti veliki hit za prevenciju i liječenje različitih bolesti. Jeste li znali da voda s kurkumom može pomoći u rješavanju mnogih zdravstvenih problema?

Čak i ako dodate malo limuna i meda, to će biti veliki hit za prevenciju i liječenje!

Naime, kurkuma i kurkumin s vodom imaju vrlo snažno protuupalno i anti-kancerogeno djelovanje. Možda bi čak bilo pošteno reći da je topla voda kurkuma s limunom i medom lijek za sve bolI!

Držite dijabetes pod kontrolom

Kurkuma znatno smanjuje otpornost na inzulin i sprečava dijabetes tipa 2, međutim, prije uporabe kurkuma konzultirajte svog liječnika, jer uporaba nekih moćnih lijekova u kombinaciji s kurkuma može dovesti do niske razine šećera u krvi ili hipoglikemije.

Anti-inflamatorna i antioksidativna svojstva

hronična upala ozbiljno oštećuje tjelesna tkiva. Kurkumin, aktivna komponenta kurkuma, ima snažan protuupalni učinak, koji je ponekad jači od komercijalnih lijekova protiv upale.

Olakšava artritis

Zbog snažne antioksidacijske snage, učinkovito uklanja štetne slobodne radikale koji oštećuju stanice u tijelu. Redovita uporaba kurkume daje značajno olakšanje od bolova zgloba i ublažavanje bolnih zglobova.

Sprečava bolest srca

Brojne su studije pokazale da kurkumin sprečava nakupljanje plaka koji začepljuje arterije i uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući moždani udar i srčani udar.

Sprečava rak

Ova začin sprečava proliferaciju ili opstanak gotovo svih vrsta stanica raka, a njegova primjena je vrlo korisna u slučaju raka.

Recept za vodu s kurkumom

Sastojci: pola limuna, pola žlice kurkuma, 250 ml tople vode, malo meda.

Priprema: Stisnite pola limuna u šalicu, dodajte vruću vodu i kurkumu, i dobro izmiješajte. Ublažite s medom da kušate, ali nemojte pretjerivati.

Izvor: lijekizprirode