Thursday, April 25, 2024
Uradi sam

Savjet kako da vaš parket bude blistavo čist!

Ovo je najidealnije rješenje da pripremite sebi prirodnu smjesu za poliranje, što neće izazvati negativan učinak na ljudski organizam.
Da biste pripremili smjesu za poliranje koristite sastojke koje uglavnom imate kod kuće, tako da se ne morate brinuti da li ćete potrošiti novac.

Najlakši način da očistite svu prljavštinu sa parketa jeste da napravite smjesu od 10 kapi eteričnog ulja (možete sami izabrati vrstu ulja koja vam se najviše sviđa i koja ima najljepši miris), te pomiješajte u šolji jabukovog sirćeta.

Sa smjesom koju ste dobili prebrišite parket, i ne samo da će biti mirisan i čist, nego ćete sa njega ukloniti i sve bakterije koje su se počele razmnožavati.

Ako imate taman parket, u tom slučaju bi trebali da koristite sljedeću smjesu:

Pripremite crni čaj i kada je gotov ostavite ga da odstoji neko vrijeme kako bi se ohladio, te izdvojite 1/4 šolje. Tu količinu čaja trebate pomiješati sa 1/8 jabukovog sirćeta i kašikom detedženta. Sve zajedno dobro promiješajte i možete koristiti za čišćenje parketa.

Ako želite ispolirati parket, u tom slučaju koristite smjesu od: 3/4 šolje maslinovog ulja pomiješajte sa 1/2 šolje soka od limuna, te sve to dodajte u tri litra vrele vode, te sa njom možete započeti proces poliranja.

Izvor: 5do12.info