Thursday, March 28, 2024
ZDRAVLJE

Celerov sok za umirenje i protiv nesanice

Napitak od celera ima umirujuće dejstvo na nervni sistem. U kombinaciji na nivoom magnezijuma koji se nalazi u soku dokazano je da je pomoglo osobama koje imaju problema sa spavanjem. Celer se koristi kao tretman kod onih koji pate od nesanice. Koristi od soka celera za nesanicu može da se vidi uzimanjem ovog napitka na dnevnoj bazi tokom jednog vremenskog perioda.

Brz tempo života, loš odabir hrane i nedovoljna fizička aktivnost utiču značajno na kvalitet sna. Telo se tokom sna obnavlja i čisti od toksina, i ako mu ne obezbedite dovoljno vremena za regeneraciju, rizikujete brojne poremećaje zdravlja.

Dobar san je preduslov normalnog funkcionisanja tela i zato Vam preporučujemo ovaj napitak na bazi celera i zelenog povrća za smirenje i detoksikaciju: 1 krastavac, 1 komad đumbira srednje veličine, 1 limun, 1 zelena jabuka – neljuštena, 9 cvetova asparagusa, 2 stabljike celera.

Potopite asparagus u hladnu vodu (tokom sat vremena). Isecite krastavac, limun i jabuku na komade i sameljite u blenderu sa đumbirom i celerom. Ocedite asparagus i njega ubacite u blender. Vodu od natapanja asparagusa bacite. Svež sok odmah konzumirajte.

Ovaj sok je najbolje piti nakon ručka, u vreme popodnevnog odmora, kako biste otklonili najčešće uzroke nesanice – nepravilno varenje, povišen krvni pritisak i stres.

zdravailepa