Tuesday, April 23, 2024
KUJNA

Savršena slana torta za praznike

Ova slana torta je savršena za praznike, a za nju vam je potrebno: 9 jaja, 6 supenih kašika brašna, maslinovo ulje, Začin C, C biber, 300g spanaća, 300g mladog sremskog sira, 500g kisele pavlake, 600g šunke, čeri paradajz, 1 krastavac, masline, 5 vezica peršuna, svež bosiljak, 200g masnijeg krem sira.

Pripremite na sledeći način:

Spanać operite i ubacite u šerpu sa ključalom vodom 60 sekundi, zatim ga prebacite u šerpu sa hladnom vodom. Kada se ohladi, izvadite, dobro ocedite i iseckajte na sitno.

Tri kore: od dva jaja napravite tvrdi šne zatim u njega dodatje žumanca, Začin C i ulje, sve vreme mutite mikserom.

Dodavati brašno lagano dok se muti žicom za mućenje i na kraju ubacite polovinu prethodno pripremljenog spanaća. Ubacite u kalup za tortu, zatim u rernu na 180 na 8-10 minuta. Izvadite i stavite da se ohladi. Ponovite dva puta. Za treću koru je potrebno uraditi sve isto samo bez spanaća.

Mikserom umutite 300g sremskog sira i kiselu pavlaku. Dodajte 600g sitno iseckane šunke, Začin C C biber i sjedinite.

U kalup za torte ređajte zelenu koru, pa fil, pa žutu koru, pa fil, pa zelenu koru, pa fil. Stavite u zamrzivač na 3h ili u frižider preko noći.

Premažite tortu krem sirom i odozgo dekorišite maslinama, seckanim krastavcem i jajima, i čeri paradajzom. Sa strane namažite krem sir i ukrasite sitno seckanim bosiljkom i peršunom.

Moj Recept